Помідори у власному соку завжди зникають з льоху раніше всіх інших закаток. Додаткові спеції і часник надають пікантність смаку та особливого аромату.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Томатний сік – 1 л
- Часник – 2 головки
- Оцет столовий 9% – 10 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори у власному соку з часником і оцтом, банки для закаток помийте і стерилізуйте. Помідори промийте, просушіть і зробіть на кожному овоче прокол зубочисткою у кріплення плодоніжки. Часник очистіть від лушпиння. Укладіть помідори і часник в банки.
Томатний сік влийте в каструлю, доведіть його до кипіння, додайте сіль і цукор, проварити 3-4 хвилини. В кінці додайте оцет і зніміть каструлю з плити.
Залийте гарячим томатним соком банки до верху.
Банки прикрийте стерилізованими кришками. Загорніть кришки на банках з допомогою закаточной машинки.
Переверніть банки і встановіть їх догори дном, укутайте ковдрою і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори у власному соку Помідори без стерилізації на зиму Помідори з часником на зиму Томати, залиті окропом