Закуску з помідорів з томатною пастою можна подавати як консервованого салату або використовувати як домашній соус. Страва готується у власному соку, що робить його більш соковитим і апетитним.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Томатна паста – 400 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати помідори у власному соку з томатною пастою? Моєму помідори і щільно викладаємо їх по банкам. Кожну банку заливаємо окропом, настоюють 10 хвилин і зливаємо воду в каструлю.

У воду додаємо сіль, цукор і томатну пасту. Знову доводимо до кипіння, ретельно перемішавши. Заливаємо вміст банки.

Банки з помідорами і пастою поміщаємо у велику каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо 20-30 хвилин.

Після цього дістаємо заготовки з каструлі і закриваємо кришками. Помідори у власному соку з томатною пастою готові!

Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори як в магазині Помідори без оцту на зиму Помідори в томатній пасті Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори у власному соку без оцту Солодкі помідори на зиму