Пропонуємо вам рецепт маринованих помідорів з додаванням оливкової олії, зелені і часнику. Такий рецепт ще називають «Помідори мариновані по-італійськи», так як для їх приготування використовується бальзамічний оцет, який надає помідорів приємну кислинку і оливкове масло, яке додає помідорів приємний аромат оливок. Томати, приготовлені за нашим рецептом, ідеально поєднуються з шматочком моцарели або хрустким тостом з вершковим сиром.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Зелень – 15 гр.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Часник – 3 зуб.
- Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Помідори свіжі – 3 – 5 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори в олії з часником. Для приготування маринованих помідор обирайте будь-яку вподобану вам зелень. Промиваємо її, обсушуємо, виклавши на кухонний рушник і дрібно рубаємо. Часник чистимо, промиваємо і дрібно нарізаємо. У мисці змішуємо бальзамічний оцет, оливкова олія, французьку гірчицю, сіль і цукор, додаємо чорний перець.
В миску, додаємо рубану зеленм і все добре перемішуємо. Залишаємо маринад трохи настоятися. В цей час займемося помідорами.
Помідори промиваємо, викладаємо на рушник і даємо їм трохи обсохнути. Для того, щоб помідори швидко промариновались, нарізаємо їх скибочками товщиною близько 5-7 мм
Викладаємо помідори в невелику ємність шарами, промазуючи кожен шар маринадом. Закрийте ємність кришкою або харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 25-30 хвилин, щоб вони промариновались.
Готові помідори викладаємо на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Малосольні помідори з часником в каструлі Малосольні помідори з часником і кропом Мариновані помідори Мариновані помідори з часником Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Солоні помідори в каструлі Швидкі мариновані помідори з часником