Цей диво – варіант заготовки помідорів з використанням желатину дозволить вам взимку подати прекрасну закуску з солодкуватих томатів з цибульним присмаком.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Сіль велика – 90 гр.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Желатин харчовий – 2 ст. л.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори в желейної заливці, помідори добре вимийте і розріжте на кілька великих часточок, видаляючи місце кріплення плодоніжки.

З цибулі і часнику зніміть піну. Цибулю наріжте кільцями по 1 див., а часник порізати на частини.

Желатин розведіть в невеликій кількості води і залиште набухати.

В стерильні банки покладіть спочатку промиту зелень і часник, потім покладіть помідори. Намагайтеся укладати томати розрізом всередину. Можна епізодично додавати кільця цибулі.

Закип’ятіть воду в сотейнику і розведіть в ній цукор і сіль. Добре розмішайте, потримайте ще хвилину, зніміть з вогню, додайте оцет і желатин. Все ще раз ретельно розмішайте.

Залийте желейний розсіл в банки і поставте банки стерилізуватися в широкій каструлі на 15 хвилин після закипання.

Діставайте банки по черзі і закупорюйте кришками. Переверніть банки і накрийте ковдрою і дайте їм повільно охолонути добу.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Помідори гарячим способом Помідори з петрушкою на зиму Помідори з часником на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з часником