Цей диво – варіант заготовки помідорів з використанням желатину дозволить вам взимку подати прекрасну закуску з солодкуватих томатів з цибульним присмаком.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 0,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Сіль велика – 90 гр.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Желатин харчовий – 2 ст. л.
- Петрушка – 0.5 пучків
- Кріп – 0.5 пучків
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори в желейної заливці, помідори добре вимийте і розріжте на кілька великих часточок, видаляючи місце кріплення плодоніжки.
З цибулі і часнику зніміть піну. Цибулю наріжте кільцями по 1 див., а часник порізати на частини.
Желатин розведіть в невеликій кількості води і залиште набухати.
В стерильні банки покладіть спочатку промиту зелень і часник, потім покладіть помідори. Намагайтеся укладати томати розрізом всередину. Можна епізодично додавати кільця цибулі.
Закип’ятіть воду в сотейнику і розведіть в ній цукор і сіль. Добре розмішайте, потримайте ще хвилину, зніміть з вогню, додайте оцет і желатин. Все ще раз ретельно розмішайте.
Залийте желейний розсіл в банки і поставте банки стерилізуватися в широкій каструлі на 15 хвилин після закипання.
Діставайте банки по черзі і закупорюйте кришками. Переверніть банки і накрийте ковдрою і дайте їм повільно охолонути добу.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Помідори гарячим способом Помідори з петрушкою на зиму Помідори з часником на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з часником