Апетитні малосольні помідори добре простоять у вас всю зиму і навіть трохи довше, якщо додати до них таблетку аспірину. Аспірин не дозволить ємності з заготівлею заграти, а завдяки гірчиці в складі страви запобіжить появі цвілі. Якщо у вас є холодний підвал або льох, то цей простий рецепт стане для вас знахідкою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1.6 – 1.8 кг
- Листя хрону – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
- Листя вишні – за смаком
- Сіль – 2 ст. л.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Аспірин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Готувати помідори з аспірином під капроновою кришкою легко! У стерильну трилітрову банку вкладіть спеції для соління: листя смородини, вишні, дуба, різна зелень, суміш перців. Підбирайте добавки на свій смак.
Далі потрібно щільно укласти в банку чисто вимиті сухі томати, поміщаючи більш великі плоди на дно, а дрібні – на верх.
В окремій ємності з’єднайте цукор, гірчицю, сіль і потовчену таблетку аспірину.
Добре перемішайте інгредієнти і додайте трохи води. Маринад влийте в банку з томатами.
Недолік води долийте кип’яченої водою кімнатної температури, а потім закрийте банку прокип’яченої капроновою кришкою і приберіть в льох або підвал (в холодне місце). Пробувати помідори можна починати через два тижні після закриття банки.
Консервовані помідори Помідори з аспірином Помідори з гірчицею Помідори з лимонною кислотою Помідори з цукром на зиму Помідори під капроновою кришкою Солоні помідори з гірчицею