Помідори з часником на зиму – відмінний варіант заготовки. Рецепт простий, приготування томатів на зиму не займе багато часу. Поєднання томатів та часнику виходить дуже гармонійним. Така заготовка не тільки разнобразит щоденний раціон, але і зможе прикрасити святковий стіл, адже томати виходять яскравими і красивими!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 1,5 л
  • Часник – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори з часником на зиму без оцту. Томати промийте і проткніть в декількох місцях кожен плід зубочисткою. Часник необхідно очистити і натерти на дрібній тертці. Із зазначеної кількості інгредієнтів на виході вийде заготівля об’ємом 1,5 літра.

У каструлю налийте необхідну кількість води, додайте одну столову ложку тертого часнику, цукровий пісок, сіль і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння і проваріть кілька хвилин до розчинення кристалів цукру і солі.

Чисті томати викладаємо в стерилізовану банку. З маринаду видаляємо лавровий лист. Вливаємо гарячий маринад в ємність з томатами, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Через деякий час з банки перелийте маринад в каструлю, знову закип’ятіть його. В банку з помідорами додаємо решту столову ложку тертого часнику. Потім знову заливаємо томати киплячим маринадом, герметично закрийте банку кришкою. Остуджуємо заготовку під теплою ковдрою в перевернутому вигляді. Далі переміщуємо помідори з часником на тривале зберігання в льох.

Смачна і ароматна заготівля на зиму з помідорів з часником без оцту готова!

Приємного апетиту!

Мариновані помідори в літрових банках Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом Помідори з цукром на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори без стерилізації