Томати з часником зручно ставити в літрових банках – в такому разі закатку простіше швидко з’їсти, вона не встигне зіпсуватися. Розкладка маринаду наводиться на 1 л рідини – цього вистачає на 2 літрові банки.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 600 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень – за смаком
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 70 мл
Процес приготування:
Як приготувати помідори з часником в літрових банках? У вимиті стерильні банки скласти на дно парасольки кропу, горошини перцю, лавровий лист, листя базиліка і чорної смородини. Також опустити в кожну банку по 2 зубчики часнику.
Викласти в банки помідори максимально щільно. У середину покласти порізаний смужками солодкий перець. Залити помідори окропом, накрити кришками і дати постояти 10 хв.
Воду злити в каструлю.
Довести злитий відвар до кипіння, влити оцет, додати сіль з цукром. Знову залити цим маринадом овочі в банках, закатати стерильними кришками.
Банки перевернути догори дном, укутати в що-небудь тепле і залишити остигати.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом