Гірчиця є добрим консервантом, з її допомогою можна приготувати малосоленые помідори холодним способом. Ця прекрасна заготівля порадує вас і ваших близьких в холодну пору року.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Вода – 2 – 3 л
- Помідори свіжі – 2,5 – 3 кг
- Цукор-пісок – 100 – 150 гр.
- Сіль – 50 – 70 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Аспірин – 3 шт.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Перець – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Кріп – за смаком
- Часник – 3 – 4 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати помідори з гірчицею під капроновою кришкою холодною водою? У воді розчиніть цукор, сіль і аспірин, додайте оцет. Перемішайте всі інгредієнти до повного розчинення.
Гострий перець очистіть від насіння і наріжте. Часник очистіть від лушпиння. Листя хрону помийте.
Помідори промийте, просушіть і розкладіть їх по банках, чергуючи з часником, перцем та іншими спеціями.
Зверху на помідори всипте суху гірчицю, залийте підготовленим маринадом, банки закрийте капроновими кришками.
Приберіть банки в прохолодне місце на 2 місяці. Після закінчення покладеного часу можна насолоджуватися чудовим смаком помідорів.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Гострі помідори Помідори з гірчицею на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму Солоні помідори з часником Солоні помідори на зиму Солоні помідори холодним способом