Бочкові помідори можуть бути як зелені, так і червоні. Обидва варіанти чудові по-своєму. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом ароматних стиглих помідорів. Перевага цього рецепту в тому, що помідори можна подавати на стіл вже через 14 днів.


Інгредієнти: на 25 порц.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Часник – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Корінь хрону – 200 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Вода – 5 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 400 мл
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати помідори як діжкові? Ретельно вимийте і стерилізуйте банки. Кришки обдайте окропом.

Корінь хрону ретельно вимийте і очистіть, наріжте на кілька частин. Часник очистіть від лушпиння.

Болгарський перець і гострий перець ретельно промийте і обсушіть, розріжте навпіл і очистіть від насіння і серцевини. Наріжте на кілька частин. Підготовлені інгредієнти викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Можна скористатися м’ясорубкою або кухонним комбайном.

Зелень петрушки і кропу ретельно промийте, обсушіть і наріжте на кілька частин. Змішайте з подрібненою овочевий масою. Помідори ретельно промийте в прохолодній воді і обсушити. Зубочисткою зробіть кілька проколів навколо плодоніжки.

Подрібнену масу рівномірно розділіть на кількість банок. Помідори щільно додайте в стерильних банках, додайте подрібнену суміш. У глибоку каструлю налийте необхідну кількість питної води, додайте цукровий пісок, кухонну сіль і столовий оцет, перемішайте до повного розчинення спецій. Приготовленим розсолом залийте помідори.

Решту зелень викладіть зверху в банки з помідорами і закрийте щільними капроновими кришками. Банки помістіть у прохолодне місце. Дуже смачна закуска буде готова через 2 тижні.

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Гострі мариновані помідори Мариновані помідори класичні Помідори з часником на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму Солоні помідори холодним способом