Приголомшлива овочева закуска на зиму з помідорів і капусти. Дуже соковите, пряна страва, яка стане відмінним доповненням для ваших кулінарних шедеврів.
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори з капустою на зиму в банках, промиваємо овочі. Капусту кришимо тонкими смужками.
Помідори розрізаємо на 4 частини і видаляємо черешки.
Перець очищаємо від насіння і ріжемо на невеликими смужками.
Моркву та цибулю очищаємо. Моркву тремо на крупній тертці, а цибулю ріжемо півкільцями.
Змішуємо всі продукти, засипаємо цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини, щоб всі продукти просочилися.
Потім перекладаємо овочеву суміш у каструлю і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо овочі 25 хв.
Розкладаємо овочеву масу в стерилізовані банки і добре закатуємо.
Приємного апетиту!
Овочеві салати на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з моркви на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, моркви та цибулі Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати з капусти на зиму