Морквяна бадилля – не така даремна частина моркви, як багато хто думає. З додаванням цієї рослини можна замаринувати дуже смачні помідори на зиму, які будуть вражати дегустаторів своїм незвичайним ароматом і смаком. У цьому рецепті ми розглянемо приготування помідорів на зиму без стерилізації.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Помідори свіжі – 15 – 20 шт.
  • Бадилля моркви – 4 – 6 гілок
  • Аспірин – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів з морквяної бадиллям без стерилізації? Перед тим, як загорнути апетитні помідори в банку, потрібно підготувати всі продукти для готування. Банки для заготівлі добре промийте з содою, стерилізуйте їх зручним способом. Томати переберіть і добре промийте, а також промийте морквяну бадилля і обсушіть її.

В стерильні банки покладіть гілочки моркви, укладаючи товсті і грубі на самий низ. Потім утрамбуйте в банки з бадиллям томати, досить щільно набиваючи їх у ємності. Відміряйте необхідну кількість води – приблизно пів літра. Додайте у воду цукровий пісок і сіль, доведіть воду до кипіння і проваріть кілька хвилин. Залийте розсіл в банки з томатами і, прикривши їх кришками, залиште хвилин на десять.

Розсіл з банки злити назад в каструлю і знову доведіть до кипіння. В цей же час розтовчіть таблетку аспірину і додайте її прямо в банку з томатами. На одну банку потрібна одна таблетка аспірину.

Киплячий розсіл влийте в банки з томатами майже до самого верху, щоб помідори були повністю порыты. Прямо в ємності з заготівлею влийте оцет і одразу ж загорніть заготівлю стерильними кришками. Банки переверніть догори дном на добу і потім приберіть їх на зберігання як мінімум на два тижні до повної готовності. Надалі можете відкрити баночку на пробу або зберігати в темному місці з помірною температурою.

Мариновані помідори Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори з аспірином Помідори на зиму Солодкі помідори на зиму