Заготовки з використанням аспірину давно відомі від мам і бабусь. Вважається, що така консервація довше стоїть, не тріскається, не псується. Чи Так це насправді складно сказати, однак досвідчені консерватори продовжують додавати аспірин у томати – що ми і пропонуємо вам зробити.
Інгредієнти: на 2 л.
- Бадилля моркви – 5 – 10 шт.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Аспірин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сіль велика – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідорів з морквяної бадиллям і аспірином? В чисто вимиті, сухі простерилізовані банки укладіть вимиту і обсохшую бадилля.
Сформуйте з гички подушку, після чого щільно укладіть в банки промиті і надколотые зубочисткою томати.
Чисту питну воду закип’ятіть, після чого влийте в банки з томатами і бадиллям.
Прикрийте банки кришками і залиште на п’ять-десять хвилин настоюватися, після чого злийте рідину з банки в каструлю і приготуйте розсіл. У воду додайте цукор з сіллю, прокип’ятіть і влийте оцет.
До того, як заливати в баночки розсіл, потрібно розтовкти аспірин і додати його в банки з заготівлею.
Потім залити киплячий розсіл і швидко закрутити банки стерильними кришками. Остигати заготівля буде приблизно пару діб, після чого її можна прибирати на зберігання і пробувати не раніше ніж через пару тижнів.
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори в літрових банках Помідори гарячим способом