Ще один варіант заготовки помідорів – з морквяної бадиллям і лимонною кислотою. Морквяна бадилля надає помідорів приємний терпкий аромат зелені, а лимонна кислота послужить натуральним консервантом, який ідеально замінить оцет, запах і смак якого не всім припадає до душі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 500 – 600 гр.
- Бадилля моркви – 4 гілки
- Для маринаду: –
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вода – 500 – 700 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідорів з морквяної бадиллям і лимонною кислотою? Банки промиваємо питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо над парою 3-5 хвилин.
На дно простерилізованій банки укладаємо морквяну бадилля.
Помідори промиваємо під струменем теплої проточної води. За допомогою зубочистки в кожному помідорі робимо прокол біля плодоніжки, так помідори добре просочаться маринадом і не лопнуть при обробці їх окропом.
Укладаємо помідори в банку по саме горло.
У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння. У банку кладемо ложку, щоб від перепаду температур не лопнула банку. Наливаємо окріп в банку, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб помідори пропарились.
Після закінчення часу на банку надягаємо кришку з отворами і зливаємо охололу воду назад в каструлю.
Кип’ятимо воду і знову заливаємо в банку, залишаємо на 10 хвилин. Таким чином, ми скористалися методом подвійного заливки помідор окропом, щоб не вдаватися до стерилізації.
Після того, як вода в банку охолола, зливаємо її назад в каструлю, ставимо на вогонь, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і доводимо маринад до кипіння. Кип’ятити 2 хвилини і знімаємо з вогню.
В банку засипаємо лимонну кислоту і заливаємо гарячий маринад.
Щільно закриваємо банку прокип’яченої кришкою і перевертаємо банку догори дном. Залишаємо помідори до повного охолодження при кімнатній температурі.
Готові охолоджені закрутки прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом