Ні для кого не секрет, що морквяні хвостики можна використовувати в закатках. Покладіть в банку з помідорами замість звичних кропу і петрушки морквяну бадилля і отримаєте новий цікавий смак маринованих помідорів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 2 зуб.
- Бадилля моркви – 4 – 5 гілок
- Перець чорний горошок – 2 – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцтова есенція – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідор з морквяної бадиллям на 1 літрову банку? В першу чергу підготуйте тару для закаток. Банки помийте з содою або миючим засобом, стерилізуйте над окропом. Металеві кришки стерилізуйте.
Зелень і овочі помийте. На кожному помідорі в декількох місцях зробіть проколи тонкої зубочисткою. Часник очистіть від лушпиння.
На дно банок покласти часник, перець горошком і пару гілочок морквяної бадилля. Потім щільно укладіть помідори і зверху покладіть гілочку бадилля. Закип’ятити воду в каструлі і залийте нею банки, залиште на 10 хвилин під кришкою.
Потім злийте воду назад в каструлю, закип’ятити її, додайте сіль і цукор. У банки влийте оцет, а потім влийте розсіл. Загорніть кришки і залиште банки до повного охолодження під теплим пледом. Через добу можна віднести загортання в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори на зиму Помідори з морквяної бадиллям Помідори з часником на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом