Помідори закладаються в банку з бадиллям, заливаються окропом і залишають на 20 хв. Потім вся вода зливається в каструлю і готується маринад з солі, цукру та оцту. Розсіл розливається по банкам і все закочується. Виходять смачні і ароматні помідори.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Бадилля моркви – 4 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Як почати готувати помідори з морквяної бадиллям на 2 літрову банку на зиму? Для початку ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Морквяну бадилля добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і перекладаємо в банки.

Також промиваємо помідори і розкладаємо їх по банкам.

Кип’ятимо воду і заливаємо помідори. Прикриваємо банки кришками і даємо постояти таким чином протягом 20 хвилин.

Через деякий час надягаємо на банки кришки з отворами і переливаємо всю рідину в каструлю. Додаємо сіль, цукровий пісок, після чого відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.

Даємо маринаду покипіти пару хвилин, потім знімаємо його з вогню, вливаємо оцет і все перемішуємо.

Заливаємо помідори з морквяної бадиллям гарячим маринадом до самих країв. Далі закатуємо всі стерильними кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч.

Відправляємо готові помідори на зберігання в темне прохолодне місце. Відкриваємо взимку і подаємо до столу в якості закуски до основної страви. Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом