Помідори закладаються в банку з бадиллям, заливаються окропом і залишають на 20 хв. Потім вся вода зливається в каструлю і готується маринад з солі, цукру та оцту. Розсіл розливається по банкам і все закочується. Виходять смачні і ароматні помідори.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Бадилля моркви – 4 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
Як почати готувати помідори з морквяної бадиллям на 2 літрову банку на зиму? Для початку ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Морквяну бадилля добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і перекладаємо в банки.
Також промиваємо помідори і розкладаємо їх по банкам.
Кип’ятимо воду і заливаємо помідори. Прикриваємо банки кришками і даємо постояти таким чином протягом 20 хвилин.
Через деякий час надягаємо на банки кришки з отворами і переливаємо всю рідину в каструлю. Додаємо сіль, цукровий пісок, після чого відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.
Даємо маринаду покипіти пару хвилин, потім знімаємо його з вогню, вливаємо оцет і все перемішуємо.
Заливаємо помідори з морквяної бадиллям гарячим маринадом до самих країв. Далі закатуємо всі стерильними кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч.
Відправляємо готові помідори на зберігання в темне прохолодне місце. Відкриваємо взимку і подаємо до столу в якості закуски до основної страви. Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом