Як не дивно, але додаючи морквяну зелень консервацію, помідори виходять практично як діжкові. І розсіл цієї закачування теж выпьется без залишку, адже він так само виходить надзвичайно смачний. Томати краще вибирати трохи недоспелые, це дозволить їм зберегти свою форму в розсолі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1.6 – 1.8 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Морква – 30 гр.
- Бадилля моркви – 50 гр.
- Гвоздика – 1 щіпка
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Лимонна кислота – 5-7 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідор з морквяної бадиллям на 3 літрову банку? Помідори і перець вимийте, цибулю і моркву почистіть і теж промийте. Вимийте і стерилізуйте банки. Подрібніть перець і цибулю і укласти на дно банки, а також моркву, нарізану кружальцями.
Бадилля моркви обшпарте окропом і покладіть половину в банку. Укладіть томати в банку, періодами викладаючи залишилася бадилля.
Закип’ятіть воду і залийте в банку. Залиште помідори прогрітися на 10 хвилин.
Воду з банки злити в раковину. Закип’ятіть свіжу воду.
В банку покладіть перець, гвоздику, лимонку, сіль і цукор.
Влийте окріп, загорніть банку кришкою і трохи струсніть для розподілу приправ. Переверніть банку і накрийте ковдрою на ніч.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори класичні Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом Помідори з цибулею на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори з цибулею на зиму