Сьогодні пропонуємо вам ще один простий і швидкий спосіб заготівлі помідорів з приправою для корейської моркви на зиму – з величезним розмаїттям овочів, оцтом, рослинним маслом і спеціями для моркви по-корейськи. Всі овочі чистимо і нарізаємо, заправляємо спеціями і відправляємо маринуватися протягом кількох годин. Для того щоб закачування зберігалася надійно в холодильнику і не тільки, ми простерилизуем її, розклавши по банкам, після чого щільно укупорим кришками. В результаті у нас вийде кілька баночок смачною холодної закуски, просто пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Часник – 10 – 12 зуб.
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Перець чилі – 0.5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 600 гр.
  • Морква – 2 – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл
  • Сіль велика – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори з приправою для корейської моркви на зиму. Помідори чистимо, промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули, потім нарізаємо їх на 4-6 часточок. Моркву чистимо й промиваємо, натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями. Болгарський і гострий перець промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Болгарський перець нарізаємо тонкими півкільцями, гострий – дрібними кубиками. Часник чистимо і пропускаємо через прес або нарізаємо дрібними кубиками.

Всі овочі в глибокій мисці з’єднуємо, додаємо сіль, цукор і спеції, оцет і рослинне масло. Всі інгредієнти добре перемішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо на 2-3 години, щоб вони пустили сік. В цей час промиваємо і стерилізуємо банки, кип’ятимо кришки.

Готові промариновані помідори з овочами розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно утрамбовувавши їх ложкою, потім заливаємо рештою в мисці маринадом.

Банки ставимо в широку каструлю, на дно якої встелена бавовняна серветка, прикриваємо їх прокип’яченими кришками і наливаємо в каструлю воду, щоб вона доходила до плічок банок. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо воду до кипіння. Після чого вогонь зменшуємо і стерилізуємо помідори протягом 15 хвилин.

Простерилізовані банки з салатом акуратно за допомогою прихватов виймаємо з каструлі і щільно укупориваем кришками. Перевертаємо банки догори дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо закрутки на зберігання в темне прохолодне місце.

Гострі салати на зиму Помідори гарячим способом Помідори з часником на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори по-корейськи на зиму Різані помідори на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму