Сьогодні пропонуємо вам ще один простий і швидкий спосіб заготівлі помідорів з приправою для корейської моркви на зиму – з величезним розмаїттям овочів, оцтом, рослинним маслом і спеціями для моркви по-корейськи. Всі овочі чистимо і нарізаємо, заправляємо спеціями і відправляємо маринуватися протягом кількох годин. Для того щоб закачування зберігалася надійно в холодильнику і не тільки, ми простерилизуем її, розклавши по банкам, після чого щільно укупорим кришками. В результаті у нас вийде кілька баночок смачною холодної закуски, просто пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 л.
- Часник – 10 – 12 зуб.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Масло рослинне – 150 мл
- Перець чилі – 0.5 шт.
- Болгарський перець солодкий – 600 гр.
- Морква – 2 – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 80 мл
- Сіль велика – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори з приправою для корейської моркви на зиму. Помідори чистимо, промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули, потім нарізаємо їх на 4-6 часточок. Моркву чистимо й промиваємо, натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями. Болгарський і гострий перець промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Болгарський перець нарізаємо тонкими півкільцями, гострий – дрібними кубиками. Часник чистимо і пропускаємо через прес або нарізаємо дрібними кубиками.
Всі овочі в глибокій мисці з’єднуємо, додаємо сіль, цукор і спеції, оцет і рослинне масло. Всі інгредієнти добре перемішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо на 2-3 години, щоб вони пустили сік. В цей час промиваємо і стерилізуємо банки, кип’ятимо кришки.
Готові промариновані помідори з овочами розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно утрамбовувавши їх ложкою, потім заливаємо рештою в мисці маринадом.
Банки ставимо в широку каструлю, на дно якої встелена бавовняна серветка, прикриваємо їх прокип’яченими кришками і наливаємо в каструлю воду, щоб вона доходила до плічок банок. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо воду до кипіння. Після чого вогонь зменшуємо і стерилізуємо помідори протягом 15 хвилин.
Простерилізовані банки з салатом акуратно за допомогою прихватов виймаємо з каструлі і щільно укупориваем кришками. Перевертаємо банки догори дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо закрутки на зберігання в темне прохолодне місце.
Гострі салати на зиму Помідори гарячим способом Помідори з часником на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори по-корейськи на зиму Різані помідори на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму