В даному рецепті вам пропонується приготувати помідори з цибулею із серії «пальчики оближеш» з додаванням в маринад желатину. Не всім господиням подобаються помідори з желатином, але заготівля вийде дійсно смачною. Спробуйте! Готуємо зі стерилізацією.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 2.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Гвоздика – 2 бутона
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Кориця – на кінчику ножа
- Кріп – за смаком
- Для маринаду: –
- Вода – 2 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати помідори з цибулею пальчики оближеш легко! Желатин пересипте з пакетиків в окремий посуд і на годину залийте водою для набухання.
Зрілі і щільні помідори добре промийте і розріжте на половинки.
Почистіть цибулини і наріжте їх на тонкі півкільця.
Баночки для заготівлі стерилізуйте будь-яким способом, кришки прокип’ятіть. У кожну чашку покладіть по листку лавра, бутони гвоздики і горошини чорного перцю. Додайте в баночки трохи (на кінчику ножа) меленої кориці. Потім покладіть в баночки зрізом донизу помідори, перекладаючи їх цибульними кільцями.
В каструлі зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості води, солі та цукру. У киплячий маринад перекладіть набряклий желатин і швидко перемішайте, щоб желатин повністю розчинився. Кип’ятити желатин не треба, інакше він втратить свої желюючий властивості. Приготовленим маринадом залийте помідори в баночках.
Потім помідори обов’язково стерилізуйте протягом 7 хвилин за загальними правилами стерилізації заготовок.
Після стерилізації налийте в кожну баночку по столовій ложці 9%-ного оцту і помідори відразу закатайте. Укутувати заготівлю не треба. Остиглі помідори з цибулею перенесіть на зберігання.
Їжте на здоров’я!
Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з гвоздикою на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори