Ачік-чучук – друге назва узбецького страви. Цей салат особливий тим, що у ньому не використовується жодна заправка, тільки спеції, а соковитість йому надає сік овочів. Частіше закуску готують до плову, але і з іншими гарячими стравами цей салат буде прекрасно гармоніювати. Важливо, щоб інгредієнти були нарізані тонкими слайсами, тому підготуйте гострий ніж.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля фіолетовий – 0.5 головок
  • Сіль морська – 1 щіпка
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Перець чилі 0.25 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати помідори з цибулею по-узбецьки? Помідори помийте і викладіть на рушник, щоб трохи обсохнули. Розріжте помідори навпіл і наріжте тонкими пластинами гострим ножем.

З лука видалити лушпиння і сполосніть під проточною водою. Якщо цибуля використовуєте білий – сполосніть його у холодній воді, щоб прибрати гіркоту, і відіжміть.

Перець чилі помийте і наріжте тонкими кільцями. Помістіть його в ступці разом з сіллю і горошинками перцю. Розітріть спеції товкачем в порошок.

Зелень вимийте і дрібно наріжте.

У миску покладіть помідори, цибулю, зелень і посипте все підготовленої приправою. Перемішайте інгредієнти і подавайте до столу або в загальному блюді або розклавши по окремим піали.

Приємного апетиту!

Гострі помідори часточками Мариновані помідори Мариновані помідори часточками Мариновані помідори часточками з цибулею мариновані Різані помідори