Ніжний і повітряний манний пиріг на кефірі – просте і смачне солодке блюдо. Використовуйте родзинки в якості начинки і ви зробите десерт цікавим і незабутнім.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Кефір – 1,5 склянки
- Борошно – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 3 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування повітряного лепешняку на кефірі з родзинками в духовці? Манну крупу заливаємо кефіром, розмішуємо і даємо настоятися 30 хвилин.
Повністю розтоплюємо вершкове масло.
Родзинки ретельно промиваємо, можна обшпарити. Потім даємо йому трохи просохнути.
Збиваємо яйця з цукром, з’єднуємо їх з розтопленим вершковим маслом і заливаємо в манку з кефіром.
Ретельно перемішуємо суміш, просіваємо в неї борошно разом з содою. Знову розмішуємо до однорідності.
У тісто додаємо родзинки. Перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився.
Підготовлене тісто з родзинками виливаємо у форму для випікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 40 хвилин і дістаємо.
Даємо маннику з родзинками трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Манник без борошна Манник без молока Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна Мокрий манник