Хочу порекомендувати рецепт прекрасного повидла з абрикосів з лимоном. Ароматне повидло використовують в якості самостійного ласощі або як складовий для приготування різноманітних десертів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Абрикоси (без кісточок) – 950 гр.
- Цукор-пісок – 650 гр.
- Лимонний сік – 5 ст. л.
- Лимонна цедра – 1 ст. л.
- Ванілін – 12 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати повидло з абрикосів з лимоном, підготуйте необхідні інгредієнти для абрикосового повидла з лимоном. Абрикоси добре переберіть, ретельно промийте під проточною водою. Дайте плодам стекти, виклавши їх у друшляк або сито. Вимиті і обсушені абрикоси розріжте навпіл і вийміть кісточки. Половину підготовлених абрикосів дрібно наріжте або подрібніть їх в пюре за допомогою блендера.
Решта абрикоси залишаться половинками. Підготовлені абрикоси викладіть в ємність. Лимон ретельно вимийте. За допомогою дрібної терки зніміть лимонну цедру. Викладіть в невелику ємність.
розріжте Лимон навпіл і видаліть кісточки, потім видавіть з нього сік прямо в ємність до подрібненим абрикосам. Можна скористатися спеціальним пристосуванням. Добре перемішайте.
В каструлю з товстим дном висипте половину необхідної кількості цукрового піску, перекладіть подрібнені абрикоси і половинки, а потім зверху засипте залишилися цукровим піском.
Поставте каструлю з товстим дном на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Періодично помішуйте, щоб цукровий пісок повністю розчинився.
Добре перемішайте. Варіть приблизно 15-20 хвилин на повільному вогні. Якщо утворюється пінка, акуратно зніміть її.
Потім додайте лимонну цедру і ванільний цукор, ретельно перемішайте і варіть ще 5 хвилин. Повидло зніміть з вогню і повністю остудіть. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими.
Абрикосове повидло знову поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння і варіть ще 15 хвилин.
З допомогою ополоника акуратно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з повидлом з абрикосів з лимоном добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште повністю охолонути. Потім переверніть банки і приберіть в темне прохолодне місце на зберігання. Я все закачування зберігаю в підвалі.
Приємного насолоди!
Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів з лимонною кислотою Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Повидло