Невеликий час варіння джему забезпечує збереження більшої частини вітамінів. А щоб отримати необхідну густоту, скористаємося желирующей сумішшю «Конфитюрка» – абрикосова маса швидко прийме характерну консистенцію. Заготівля виходить корисною і ароматною.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Абрикоси – 5 кг
  • Цукор-пісок – 4,5 кг
  • Цукор желюючий (Конфітюр) – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з абрикосів «п’ятихвилинка» легко! Для приготування джему відбираємо зрілі, м’які, соковиті плоди без дефектів. Їх необхідно ретельно промити і обсушити. Розрізаємо кожен абрикос на дві половинки і виймаємо кісточки. Поміщаємо плоди в широку каструлю або миску і засипаємо цукровим піском, перемішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин, щоб абрикоси пустили сік і їх легше було пюрировать.

Коли абрикоси пустять якусь кількість соку, заглибним блендером подрібнюємо їх до стану пюре. Також можна порціями закладати плоди в м’ясорубку або подрібнювач і таким чином подрібнити все кількість абрикосів. Ставимо ємність з абрикосовим пюре на плиту і доводимо до кипіння на середній температурі. Кип’ятимо п’ять хвилин, знімаємо з плити і даємо настоятися протягом шести годин. Після цього знову доводимо пюре до кипіння і варимо хвилин п’ять. Залишаємо пюре настоятися на дванадцять годин. Після цього повертаємося до плити, доводимо до кипіння, варимо п’ять хвилин і в кінці варіння додаємо желирующую суміш «Конфитюрка», добре перемішуємо.

Гарячий джем розливаємо по простерилизованным банкам і закриваємо простерилизованными кришками. Даємо банкам охолонути і прибираємо їх в місце зберігання.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок