Прозоре абрикосове варення з цілими шматочками фруктів – одне з найсмачніших домашніх ласощів. З ним можна просто пити чай, викладаючи шматочки фруктів на білий хліб, або використовувати для прикраси домашньої випічки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з абрикосів на зиму? Помийте абрикоси і, акуратно розділивши кожен фрукт на дві половинки, вийміть кісточки.

Половинки абрикосів засипте цукром і залишіть на годину.

Через час поставте каструлю на плиту і варіть на слабкому вогні до кипіння. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште варення остигати під кришкою.

Повторно поставте каструлю на слабкий вогонь і доведіть її вміст до кипіння, не перемішуйте. Через 5 хвилин після закипання вимкніть вогонь і залиште варення, щоб воно охолонуло.


Повторіть цю процедуру ще 2 рази. Таким чином, фрукти зваряться, а сироп зменшиться в обсязі. Після повного охолодження сироп стане густим і прозорим. Варення розлийте по стерилізованим банкам і закатайте.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення з абрикосів на зиму