Повидло з айви, як рідкісного у наших широтах фрукта, ще не користується популярністю, але за своїми якостями воно не поступається повидла з груш або яблук. Для повидла айву варять у воді до м’якості, потім подрібнюють будь-яким способом і уварюють отримане пюре з цукром до потрібної консистенції.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Айва (очищена) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати саме смачне повидло з айви, підготуйте всі інгредієнти для варіння айвового повидла і промийте з харчовою содою баночки для цієї заготовки.

Айву добре промийте під проточною водою.

Щоб повидло вийшло красивим і однорідної текстури, айву очистити від шкірки і видаліть плодоніжки з насіннєвими коробочками. Потім наріжте її невеликими шматочками.

Нарізану айву перекладіть в каструлю для варіння варення і налийте до неї чисту воду, щоб вона повністю покрила шматочки фрукта.

Варіть айву на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 45 хвилин, щоб вона стала м’якою. У звареним айві повинно залишитися не більше 2 склянок води, зайву воду злийте.

Айву трохи остудіть і подрібніть до стану однорідного пюре заглибним блендером.

В отримане пюре, насипте вказане в рецепті кількість цукру і лимонної кислоти, перемішайте і варіть повидло на маленькому вогні при періодичному помішуванні протягом години. Густота повидла буде залежати від часу варіння.

За цей час стерилізуйте сухим способом підготовлені баночки і прокип’ятіть кришки. Гаряче повидло з айви розкладіть по банках, і відразу щільно закупорьте його кришками. Після охолодження повидло перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Варенье Джеми Повидло