Відразу виникає питання: чому повидло з антонівських яблук? Антонівка найбільш поширена в нашій широті. Вона має кислий смак, тому повидло з неї виходить з гармонійним і не нудотним смаком.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука Антонівка – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати повидло з антонівських яблук просто! Яблука добре помийте, очистіть від шкірки, розріжте на половинки і видалити коробочки з насінням. Потім подрібніть їх на крупну тертку. Натирайте яблука відразу в каструлю для варіння варення.
Каструлю з натертими яблуками помістіть на мінімальний вогонь і варіть 15 хвилин, щоб яблука стали м’якими. Воду до яблук не додаємо, так як вони відразу дають достатньо свого соку. Яблучну масу періодично помішуємо дерев’яною ложкою.
Розварені яблука подрібніть прямо у каструлі з допомогою заглибного блендера або перетріть на густе сито.
До отриманого пюре насипте потрібну кількість цукру, все добре перемішайте і знову поставте каструлю на мінімальний вогонь.
Варіть повидло протягом 1 години. Так як яблучне повидло розбризкується при варінні, прикрийте його кришкою і не забувайте періодично помішувати.
Після закінчення цього часу повидло з антонівських яблук буде готово. Розлийте його в стерильні баночки і відразу закатайте.
Приємного чаювання!
Повидло Повидло з яблок