Відразу виникає питання: чому повидло з антонівських яблук? Антонівка найбільш поширена в нашій широті. Вона має кислий смак, тому повидло з неї виходить з гармонійним і не нудотним смаком.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука Антонівка – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати повидло з антонівських яблук просто! Яблука добре помийте, очистіть від шкірки, розріжте на половинки і видалити коробочки з насінням. Потім подрібніть їх на крупну тертку. Натирайте яблука відразу в каструлю для варіння варення.

Каструлю з натертими яблуками помістіть на мінімальний вогонь і варіть 15 хвилин, щоб яблука стали м’якими. Воду до яблук не додаємо, так як вони відразу дають достатньо свого соку. Яблучну масу періодично помішуємо дерев’яною ложкою.

Розварені яблука подрібніть прямо у каструлі з допомогою заглибного блендера або перетріть на густе сито.

До отриманого пюре насипте потрібну кількість цукру, все добре перемішайте і знову поставте каструлю на мінімальний вогонь.

Варіть повидло протягом 1 години. Так як яблучне повидло розбризкується при варінні, прикрийте його кришкою і не забувайте періодично помішувати.

Після закінчення цього часу повидло з антонівських яблук буде готово. Розлийте його в стерильні баночки і відразу закатайте.

Приємного чаювання!

Повидло Повидло з яблок