Повидло з кабачків з лимоном і апельсином виходить ароматне і насичене. Ласощі можна намазувати на білий хліб і подавати до чаю. Також кабачкове повидло ідеально в якості доповнення до солодких каш.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Вода – 100 мл
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати повидло з кабачків з лимоном і апельсином? Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Подрібнюємо залишився плід для повидла.

В каструлю висипаємо цукор, заливаємо його водою і ретельно перемішуємо.

Відправляємо до цукру подрібнені кабачки. Ставимо на повільний вогонь.

Подрібнюємо в кашку м’якоть лимона і апельсина. Можна використовувати блендер.

Пюре з цитрусів відправляємо до кабачків. Вміст тримаємо на вогні 50 хвилин. Не забуваємо перемішувати і знімати пінку.

Стерилізуємо банку. У тару виливаємо гаряче повидло. Закриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Після цього ароматне повидло готово! Можна пробувати чи відправляти на зберігання в прохолодне місце.

Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків з лимоном і апельсином Кабачки на зиму Повидло