Повидло з червоної аличі послужить і добавкою до млинців, і освіжаючої прошарком в торти, і просто як десерт до чаю. Воно має приємний кисло-солодкий смак і насичений фіолетово-червоний колір. А для щільної консистенції додатково додамо желфикс.


Інгредієнти: на 2 л. л.

  • Алича – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желфикс (1:1) – 1 пакет

Процес приготування:

Приступимо до приготування повидла з червоної аличі на зиму. Аличу добре миємо, зіпсовані плоди не використовуємо, видаляємо плодоніжки.

В об’ємну посуд поміщаємо підготовлену аличу. Заливаємо водою до поверхні, ставимо на плиту. Закриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Пропарюють аличу на маленькому вогні п’ять хвилин. Потім плоди відкидаємо на сито і даємо трохи охолонути.

З розм’якшеною аличі вручну виймаємо кісточки.

Отриману м’якоть аличі пробиваємо заглибним блендером.

Желфикс окремо змішуємо з двома столовими ложками цукрового піску.

Отриману суміш висипаємо в пюре. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, помішуючи.

Після закипання висипаємо в пюре цукор, що залишився, перемішуємо, знову доводимо до кипіння і варимо три хвилини.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо. Готове гаряче повидло розливаємо по стерильним банкам. Закручуємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо повидло на зберігання в льох або холодильник. Після охолодження і охолодження повидло густіє.

Приємного аппетита!

Повидло