Повидло з червоної аличі послужить і добавкою до млинців, і освіжаючої прошарком в торти, і просто як десерт до чаю. Воно має приємний кисло-солодкий смак і насичений фіолетово-червоний колір. А для щільної консистенції додатково додамо желфикс.
Інгредієнти: на 2 л. л.
- Алича – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желфикс (1:1) – 1 пакет
Процес приготування:
Приступимо до приготування повидла з червоної аличі на зиму. Аличу добре миємо, зіпсовані плоди не використовуємо, видаляємо плодоніжки.
В об’ємну посуд поміщаємо підготовлену аличу. Заливаємо водою до поверхні, ставимо на плиту. Закриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Пропарюють аличу на маленькому вогні п’ять хвилин. Потім плоди відкидаємо на сито і даємо трохи охолонути.
З розм’якшеною аличі вручну виймаємо кісточки.
Отриману м’якоть аличі пробиваємо заглибним блендером.
Желфикс окремо змішуємо з двома столовими ложками цукрового піску.
Отриману суміш висипаємо в пюре. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, помішуючи.
Після закипання висипаємо в пюре цукор, що залишився, перемішуємо, знову доводимо до кипіння і варимо три хвилини.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо. Готове гаряче повидло розливаємо по стерильним банкам. Закручуємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо повидло на зберігання в льох або холодильник. Після охолодження і охолодження повидло густіє.
Приємного аппетита!
Повидло