Відомо, що лісові ягоди володіють великим ароматом, ніж садові. З них виходить дуже смачне густе повидло, відмінне ласощі і ідеальна начинка для домашньої випічки.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Полуниця лісова – 2,5 – 3 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло з лісової полуниці. Ягоди переберіть і промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

Перекладіть полуницю в каструлю, влийте півсклянки води і варіть ягоди на повільному вогні, періодично перемішуючи 35-40 хвилин.

Коли ягоди добре уварятся, подрібніть їх блендером або подавіть товкачиком. Додайте цукор, розмішайте і варіть ще 20-30 хвилин, поки маса не загусне.

Гаряче повидло розкладіть в стерилізовані банки, загорніть їх металевими кришками, остудіть під ковдрою. Готові закачування зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці Заготовки з полуниць на зиму Повидло Повидло з полуниці Полуниця на зиму