Повидло з ягід глоду, приготована за цим рецептом, буде у вас напрочуд смачним і ароматним, в ньому добре збережуться всі корисні властивості цієї рослини. Це повидло дуже підходить для начинки домашньої випічки.
Інгредієнти: на 2 л.
- Глід – 1 кг
- Цукор-пісок – 0.5 кг
- Вода – 1 склянка
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування повидла з глоду? Ягоди глоду ретельно переберіть, видаляючи дрібні гілочки, чашолистки і плодоніжки, щоб це сміття не опинився в готовому джемі. Потім ягоди добре промийте холодною водою і відкиньте на друшляк для видалення зайвої рідини.
Підготовлені ягоди пересипте в каструлю для варіння варення, налийте до них склянку чистої води і насипте розраховане кількість цукру.
Каструлю з ягодами глоду поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з поверхні закипевшего варення пінку. Потім варіть повидло на маленькому вогні, поки воно не стане густою консистенцією. Це близько 1 години. Повидло періодично перемішуючи дерев’яною ложкою. До кінця варіння додайте в повидло сік лимона або 2 щіпки лимонної кислоти.
Гаряче повидло розлийте в стерильні баночки і відразу герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Охолоджене повидло помістіть на зберігання в прохолодне місце.
Їжте на здоров’я!
Варення з боярышника Повидло