Повидло з ягід глоду, приготована за цим рецептом, буде у вас напрочуд смачним і ароматним, в ньому добре збережуться всі корисні властивості цієї рослини. Це повидло дуже підходить для начинки домашньої випічки.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Глід – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0.5 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування повидла з глоду? Ягоди глоду ретельно переберіть, видаляючи дрібні гілочки, чашолистки і плодоніжки, щоб це сміття не опинився в готовому джемі. Потім ягоди добре промийте холодною водою і відкиньте на друшляк для видалення зайвої рідини.

Підготовлені ягоди пересипте в каструлю для варіння варення, налийте до них склянку чистої води і насипте розраховане кількість цукру.

Каструлю з ягодами глоду поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з поверхні закипевшего варення пінку. Потім варіть повидло на маленькому вогні, поки воно не стане густою консистенцією. Це близько 1 години. Повидло періодично перемішуючи дерев’яною ложкою. До кінця варіння додайте в повидло сік лимона або 2 щіпки лимонної кислоти.

Гаряче повидло розлийте в стерильні баночки і відразу герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Охолоджене повидло помістіть на зберігання в прохолодне місце.

Їжте на здоров’я!

Варення з боярышника Повидло