Любителям солодкого варення хочу запропонувати рецепт неймовірно смачного і ароматного повидла з груш в мультиварці на зиму. Консистенція повидла виходить настільки ніжною, що просто тане у роті. Якщо у вас є мультиварка, обов’язково приготуйте грушеве ласощі на зиму.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Груша – 1 кг
  • Лимонна кислота – 0,25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Ванілін – на кінчику ножа

Процес приготування:

Готувати повидло з груш в мультиварці на зиму просто! Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування грушевого повидла. Відміряйте необхідну кількість груш. Вибирайте стиглі соковиті груші. Ретельно вимийте їх під прохолодною проточною водою.

Підготовлені груші обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищені груші наріжте на невеликі шматочки довільної форми, попередньо видаливши серцевину з насінням.

Підготовлені груші викладіть в чашу мультиварки. Додайте необхідну кількість цукрового піску, ваніліну та лимонної кислоти. Кількість цукрового піску регулюйте у відповідності з власними смаковими уподобаннями і натуральній солодощі фруктів.

Закрийте кришку мультиварки, на панелі приладу встановіть режим «Підігрів» і залиште приблизно на 10-15 хвилин, щоб кристали цукрового піску повністю розчинилися.

Потім на панелі приладу встановіть програму «Гасіння», час приготування – 1 годину. Натисніть кнопку «Старт».

Після звукового сигналу відкрийте кришку приладу і добре перемішайте. За допомогою заглибного блендера подрібніть груші до однорідної гладкої консистенції.

Закрийте кришку мультиварки, потім на панелі приладу встановіть програму «Гасіння», час приготування – 30 хвилин. Натисніть кнопку «Старт». Після звукового сигналу відкрийте кришку приладу і добре перемішайте. Потім на панелі приладу встановіть програму «Варка на пару», час приготування – 10 хвилин. Постійно помішуючи, готуйте до закінчення програми.

Фруктова маса досить загусне – це ознака того, що готове повидло. Підготуйте банки. Добре промийте їх у теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним для вас способом – в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.

Грушеве повидло розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Банки з повидлом переверніть догори дном і закутати рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, потім перемістіть його в темне прохолодне місце. Повидло можна використовувати як самостійний десерт або в якості начинки для домашньої випічки.

Готове повидло з груш подавайте до чаю на стіл.

Приємного апетиту!

Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму