Для любителів нового смаку пропонується заготовити на зиму ласощі з незвичайного поєднання груші і сливи. Для повидла краще взяти тверду грушу і щільну темну сливу, тоді повидло буде густе і збереже гарний рубіновий колір. Співвідношення цих фруктів можна змінити за своїм бажанням.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Груша – 500 гр.
  • Слива синя – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло з груш і слив на зиму. Сливи добре помийте, розріжте на половинки і видалити кісточки.

Груші також помийте, видаліть насіннєві коробочки з насінням і наріжте на невеликі кубики.

В ємність для варіння варення перекладіть нарізані сливи і груші, налийте до них воду і насипте до них розраховане кількість цукру. Фрукти з цукром залиште на 30 хвилин, щоб дали свій сік.

Після закінчення цього часу ємність з фруктами в цукрі поставте на плиту, доведіть до кипіння на середньому вогні, зніміть пінку і варіть повидло на маленькому вогні протягом 40 хвилин. Повидло періодично перемішуючи дерев’яною ложкою. Зварене повидло пюрируйте заглибним блендером.

Потім повидло ще раз поваріть на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Грушево-сливове повидло остудіть і розкладіть по чистим сухим баночках. Потім щільно закрийте баночки і перенесіть у прохолодне місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Варення зі сливи без кісточок Повидло Повидло з груш на зиму Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок