Щоб приготувати ідеальне сливове варення, необхідно трохи терпіння, потрібно відібрати стиглі щільні сливи, розрізати навпіл і видалити кісточки. Варення виходить досить густої консистенції, що дозволяє використовувати його для начинки будь-якої домашньої випічки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з слив половинками, переберіть сливи, видаліть хвостики, помийте і висушіть їх. Розріжте ягоди навпіл і видаліть кісточки.

Перекладіть сливи в миску, робіть це шарами: шар ягід, потім цукор, знову шар слив, зверху цукор і продовжуйте так далі, поки не закінчаться сливи і цукор. Залиште на 4-5 годин.

Через покладений час, коли сливи пустять сік, поставте ємність на повільний вогонь, варіть 40 хвилин, періодично перемішуючи. Не забувайте в процесі знімати пінку з поверхні варення.

Банки для варення обов’язково стерилізуйте і прокип’ятіть кришки. Гаряче варення розкладіть по банках, загорніть їх. Накрийте закачування теплою ковдрою, залиште, поки вони повністю не охолонуть. Готове сливове варення буде густим і смачним, з приємною кислинкою.

Приємного апетиту!

Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму