Якщо в наявності опинився урожай луговий полуниці, то просто немає причин не приготувати з цих ароматних ягід смачний джем. Звичайно, доведеться потрудитися, щоб відокремити ягоди від щільних чашолистків, але результат того вартий. А ось варіння джему не потребує багато зусиль.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця лісова – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Пектин – 10 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування джему з луговий полуниці. Ягоди луговий полуниці ретельно промиваємо в проточній воді. Потім даємо воді стекти.

Очищаємо ягоди від чашолистків.

Поміщаємо очищену полуницю в посуд для варіння варення, засипаємо цукром-піском. Перемішуємо і накриваємо ємність рушником, щоб запобігти попадання сміття і пилу всередину. Залишаємо ягоди з цукром на п’ять-шість годин, щоб виділилося якусь кількість соку.

Після закінчення зазначеного часу ємність з ягодами ставимо на плиту і нагріваємо до кипіння. Періодично перемішуємо масу. Після закипання варимо варення протягом десяти хвилин. Потім знімаємо з плити і даємо варенню повністю охолонути. Потім знову ставимо ємність на плиту і доводимо вміст до кипіння. Варимо протягом десяти хвилин. За п’ять хвилин до закінчення варіння висипаємо в варення порошок пектину і ретельно перемішуємо.

Гарячий джем розливаємо по сухим стерильним банкам і закриваємо простерилизованными і просушенными кришками. Даємо джему охолонути і прибираємо його в місце зберігання. Через кілька днів джем помітно загусне і прийме свою характерну консистенцію.

Приємного апетиту!

Варення з лісової полуниці Варення з полуниці з пектином Джем з полуниці Джем з полуниці з пектином Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму