Простий і нереально смачний рецепт повидла з райських яблучок в домашніх умовах. Процес приготування займає мінімум часу, а задоволення доставляємо максимум! Готове повидло відмінно тримає форму, їм можна просочувати коржі домашніх тортів, додавати в сир або подавати з тонкими млинцями.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Ранетки – 4 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Готувати повидло з ранеток через сито на зиму просто! Ранетки ретельно промиваємо, у зіпсованих плодів обрізаємо «хворі» ділянки, видаляємо гілочки.
Підготовлені плоди перекладаємо в каструлю відповідного розміру, бажано з емальованим покриттям.
В ємність додаємо 200 мл води і ставимо на середній вогонь.
Пропарюють фрукти приблизно 40 хвилин, до м’якості. Перевірити готовність дуже легко – достатньо проколоти м’якоть шпажкою.
М’які яблука викладаємо на металеве сито і перетираємо з допомогою силіконової лопатки або звичайної ложки.
Отримуємо пюре досить рідкої консистенції.
Отриману масу перекладаємо назад в каструлю, додаємо два кілограми цукру і ретельно перемішуємо.
Ставимо на повільний вогонь, постійно помішуючи, не дозволяючи майже готовому повидла пригоріти. Варимо до легкого загустіння, приблизно 10-15 хвилин.
Гарячу масу розкладаємо ополоником по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо. Наповнену тару перевертаємо (ставимо на кришки), накриваємо рушником і даємо охолонути.
Наше готове повидло. Приємного апетиту!
Варенье Джеми Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблук