Агар-агар – прекрасний замінник желатину, який перевершує його по корисним властивостям в кілька разів, а страви з доповненням готуються в кілька разів швидше. Всім відомо, чим менше продукти варяться, тушкуються, тим більше вітамінів вони зберігають.


Інгредієнти: на 0.35 л.

  • Ранетки (очищені) – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Агар-агар – 0.5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати повидло з ранеток з агар-агаром легко! Плоди промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників. Далі знімаємо шкірку, так як готується вона в кілька разів довше, ніж м’якоть.

Очищені яблука натираємо на дрібній або крупній тертці, все залежить від ваших уподобань. Також фрукти можна перебити блендером для однорідності або перекрутити в м’ясорубці.

Підготовлені ранетки перекладаємо в емальовану каструлю і засипаємо цукром, ретельно перемішуємо.

Далі підливаємо трохи води, щоб вона повністю покривала яблука.

Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, після зменшуємо вогонь і варимо протягом 6-8 хвилин, за цей час плоди повинні потемніти і стати напівпрозорими. Знімаємо з плити і охолодити до кімнатної температури – саме зараз маса перетвориться в густе повидло.

Саме час додати агар-агар, але не більше однієї столової ложки з гіркою. Перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин для того, щоб замінник желатину встиг набрякнути.

Повертаємо масу на плиту і варимо 4 хвилини після закипання. Остуджуємо і розкладаємо по заздалегідь підготовленим банкам (стерилізувати не обов’язково, але промити содовим розчином і обдати окропом все ж доведеться). Наше ранеточное готове повидло. Наповнені банки прибираємо в місце зберігання або відразу ж пригощаємо рідних і близьких. Приємного апетиту!

Джеми Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблок