Джем являє собою желеподібне кондитерський виріб з рівномірно розподіленими в ньому плодами, ягодами, або їх частинами. На відміну від варення вихідний продукт не повинен залишатися цілим, а сироп повинен набувати консистенцію желе. Я пропоную приготувати варення з абрикосів на зиму.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вода – 0.5 склянки
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0.5 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення з абрикосів на зиму? Помийте і обсушіть абрикоси. Абрикоси наріжте будь-яким способом, витягаючи з них кісточки. Абрикоси беріть м’які, щоб домогтися однорідної консистенції. У чашу мультиварки налийте необхідну кількість води.

Потім нарізані абрикоси викладіть в чашу мультиварки.

Засипте необхідною кількістю цукрового піску. Закрийте кришку мультиварки.

На панелі мультиварки виберіть режим «Гасіння», встановіть температуру 100 градусів. Час приготування – 30 хвилин.

Через 10-12 хвилин акуратно відкрийте кришку мультиварки, переконайтеся, що весь цукровий пісок розчинився, перемішуючи силіконової або дерев’яною лопаткою.

Ретельно зніміть піну, яка утворилася.

Продовжуйте варити ягоди з відкритою кришкою мультиварки, періодично знімаючи піну і помішуючи. Після звукового сигналу вимкніть прилад. Перемішайте і додайте лимонний сік.

Ретельно перемішайте. Розкладіть джем по заздалегідь стерилізованим баночках, добре закрийте чистими сухими кришками. Банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Остиглий джем приберіть в темне прохолодне місце або холодильник. Джем виходить дуже смачним і до зими не вартий, тому готуйте його у великій кількості.

Приємного чаювання!

Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів з лимонною кислотою Джем з абрикосів без косточек Джеми