Яблука літнього сорту «Білий налив» ідеально підходять для приготування повидла, адже вони мають пухку структуру і швидко розварюються до стану пюре, та й до того ж ці яблука досить солодкі, тому багато цукру в повидло не додається. Для повидла підійдуть і перестиглі плоди. Час варіння визначає густину цього десерту, і це можна регулювати на свій розсуд.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Яблука Білий налив (очищені) – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Лимонна цедра – за бажанням
- Кориця – за бажанням
Процес приготування:
Приступимо до приготування повидла з яблук білий налив в домашніх умовах на зиму. Яблука добре промийте під проточною водою, зніміть шкірку, видаліть насіннєві коробочки і потім наріжте шматочками довільної форми та розмірів.
Нарізані яблука обов’язково зважте і помістіть в підкислену воду, щоб не потемніли. Потім перекладіть цю нарізку в каструлю для варіння варення.
До яблук налийте склянку чистої води і на сильному вогні доведіть до кипіння. Прикрийте каструлю кришкою і тушкуйте яблука на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин. За цей час «Білий налив» майже розвариться. На цьому етапі можете, за своїм смаком, додати до яблук корицю або цедру лимона.
Потім розварені яблука трохи остудіть і пюрируйте заглибним блендером або перетріть на сито.
В отримане яблучне пюре насипте розраховане кількість цукру, налийте сік лимона і поваріть на невеликому вогні протягом 30 хвилин при періодичному помішуванні дерев’яною ложкою. Повидло повинно увариться на 25%, а для більшої густоти можете поварити його довше.
Яблучне повидло при варінні має нехороша властивість – сильно «стріляє» гарячими краплями, тому прикрийте його спеціальною кришкою, щоб не обпектися. Готовність повидла можете перевірити, капнувши його на блюдечко.
Розлийте його гарячим сухі стерильні баночки, герметично закупорьте і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Повидло з яблук «Білий налив» готове. Воно має світлий золотистий колір і не розтікається.
Вдалих і смачних заготовок!
Повидло Повидло з яблок