Яблука і сливи – дуже поширені в літній сезон, на дачах і в селах від плодів цих дерев нікуди подітися. Можна заморожувати їх, готувати компоти, пиріжки та інше. Ми пропонуємо вам спробувати зробити сливово-яблучне повидло без цукру, корисне і вітамінний. Спробуйте!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Слива синя – 0,5 кг
  • Яблука – 0,5 кг

Процес приготування:


Щоб приготувати повидло з яблук і слив, яблучка промийте в проточній воді, видаліть з кожного яблука серцевину. На тертці натріть яблучка, паралельно знімаючи шкірку з плодів.

Далі акуратно промийте сливи і видаліть кісточки, а плоди розріжте навпіл за допомогою ножа.

Яблука зі сливами викладіть в казан і увімкніть на плиті вогонь. Нагрівайте фрукти близько десяти хвилин, щоб вони встигли пустити сік.

Фрукти в казані перебити за допомогою блендера до стану однорідного пюре і продовжуйте варити. Коли фруктове пюре стане ще більш рідким. Знову перебити його блендером. Можете додати цукор, якщо ви хочете солодке повидло.

Під час варіння повидла стерилізуйте банки в окропі, а також прокип’ятіть кришки. Можете стерилізувати посуд та іншим зручним способом, наприклад, над паром або в духовці.

Готовий джем розкладіть по стерильним банкам і швидко закрутіть кришки, після чого переверніть банки з повидлом догори дном для охолодження. Додатково можете вкрити їх пледом або рушником, щоб заготовка остигала як можна повільніше.

Готове повидло з яблук і слив добре зберігається в темних прохолодних місцях, наприклад, в холодильнику й льосі.

Приємного апетиту!

Варення зі сливи без кісточок Повидло з яблук Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму