Дуже часто трапляється, що м’яса або гарніру в страві чогось не вистачає. І цим відсутньою пазлом в гармонійній мозаїці смаку може стати соус. Приготувати соус із слив з базиліком і скуштувавши страву з ним, ви не зможете зрозуміти, як раніше обходилися без нього. Він зробить смак будь-якого обіду або вечері насиченим і гармонійним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Базилік сушений – 250 гр.
  • Оцет фруктовий – 100 гр.
  • Перець чилі – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування соусу із слив з базиліком? Сливи помити, витягнути з них кісточки і перекласти в глибоку каструлю. Додати півсклянки води і поставити на невеликий вогонь, тушкувати близько 20 хвилин, поки сливи не пустять сік.

перетерти Через сито сливи, видаливши таким чином шкірку і отримавши однорідне сливове пюре.

Базилік помити, просушити на кухонному рушнику, дрібно порізати, додати в пюре із слив.

Пекучий перець помити, просушити, нарізати досить дрібно і також надіслати до зливі.

Сливову суміш відправити в каструлю, поставити на вогонь. Додати туди цукор, влити оцет. Постійно помішуючи варити 15 хвилин після закипання. Готовий соус із слив з базиліком розлити по заздалегідь стерилізованим банкам, закатати і поставити в прохолодне темне місце для зберігання на зиму. Відмінний соус до будь-яких страв готовий!

Кетчуп зі слив Сливи на зиму