Завдяки додаванню какао-порошку повидло зі слив набуває насичений шоколадний смак. По консистенції і смаковими відчуттями цей десерт схожий на шоколадну підливку з шматочками ягід та горіхами. При бажанні порошок какао можна замінити на плитку гіркого шоколаду.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Слива синя – 1 кг
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Горіхи – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати повидло зі слив з шоколадом просто! Сливи добре помити і видалити хвостики. Якщо плоди невеликі, порізати навпіл і видалити кісточки, якщо великі, то потрібно різати десь на 6 частин. Скласти плоди в миску з високими стінками, але вона не повинна бути металевою. Всипати в сливи половину цукрового піску, залишити в холодильнику на ніч. За цей час плоди пустять сік, який буде розчиняти кристали цукру. Час від часу відкривати холодильник і перемішувати продукт.
Вранці додати залишки цукру і горіхи, ретельно промиті в теплій воді. Краще використовувати волоські горіхи і мигдаль, однак можна поекспериментувати з видами горіхів. Горіхи в джемі стануть м’якими і добре промаринуются в сиропі.
Всипати в масу просіяний какао-порошок і потроху акуратно змішати з варенням.
Перекласти масу в каструлю з товстим дном і стінками, поставити на середній вогонь. Після закипання збавити вогонь і варити повидло, помішуючи, протягом 35-40 хв
Закатати шоколадне повидло зі слив в простерилізовані банки, перевернути для охолодження під теплою ковдрою. Перенести на зберігання в підвал.
Приємного апетиту!
Варення з слив Варення зі слив з волоськими горіхами Повидло Шоколадне варення зі сливи з какао