Чізкейк з вершками відрізняється неймовірно ніжною текстурою і насичений вершковим смаком. Рекомендуємо використовувати вершки жирністю 33% – 35%. Вони сприяють щільною текстурою вершкової маси і смакової насиченості чізкейку. І, звичайно, найважливіша роль в успіху приготування даної випічки відводиться якісного вершкового сиру – він база і основа всього десерту.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир Філадельфія – 600 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вершки 33% – 150 мл
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Для коржів: –
  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 110 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування чізкейку з вершками. Печиво ламаємо на шматочки і кладемо в чашу блендера. Подрібнюємо до стану крихти.

Вершкове масло розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовій печі і вливаємо його в крихти з печива.

Перемішуємо вручну до отримання мокрою крихти, яка легко трамбується під тиском рук.

Рекомендується використовувати роз’ємну форму для випічки чізкейк діаметром близько 21 див. З форми такої конфігурації простіше і зручніше отримувати ніжний чізкейк, а зазначений діаметр дозволяє отримати готовий десерт адекватної висоти.

В чисту суху форму утрамбовуємо пісочно-масляну крихту по всьому периметру рівним шаром. Можна сформувати бортики по краях, можна обійтися і без них. Змащувати форму не потрібно, оскільки маса містить масло і вже досить жирна.

Форму з коржем для чізкейку ставимо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на середній рівень і випікаємо протягом десяти хвилин.

Дістаємо з духовки і даємо охолонути повністю.

В широку миску викладаємо холодний вершковий сир, додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером на середній швидкості до отримання однорідної маси.

по Черзі додаємо яйця, ванільну есенцію і вершки до сиру і збиваємо на середніх обертах до повного змішування інгредієнтів. Важливо не перестаратися у збиванні, не перенаситити крем повітрям, так як в цьому випадку більше ризику розтріскування чізкейку при випічці. Завдання міксера на даному етапі – просто рівномірно змішати компоненти до гладкої маси.

Приготований сирно-вершковий крем викладаємо у форму з остившім пісочним коржем, вирівнюємо поверхню. Можна кілька разів легенько постукати формою по поверхні столу, щоб пухирці повітря вийшли з сирної маси.

Форму з чізкейк щільно загорнути у два шари фольги і встановлюємо її в форму більшого діаметра. У утворився зазор між формами наливаємо воду до середини висоти форми з чізкейк. Ставимо форми з водою в нагріту до 160 градусів духовку на середній рівень на одну годину двадцять хвилин. Після випікання відкриваємо дверцята духовки і даємо чізкейк охолонути в такому положенні.

Повністю остиглий чізкейк акуратно витягаємо з форми і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Розрізаємо на порційні шматочки теплим ножем і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Лимонний чізкейк Чізкейк з випічкою Чізкейк з печива Чізкейк Нью-Йорк класичний Чізкейки