Для дотримуються ПП котлети з індички, як самої дієтичної птиці, дещо відрізняються технологією приготування від звичайних котлет. Замість хліба і молока у фарш кладуть вівсянка, а для надання соковитості додається крижана вода. Прянощі в котлети додаються за смаком, до речі, м’ясо індички добре поєднується з орегано та базиліком. Самим корисним способом приготування є запікання котлет в духовці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Індичка фарш – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Вівсяні пластівці – 0.5 склянки
- Вода крижана – 75 мл
- Орегано – за смаком
- Базилік сушений – за смаком
- Кінза – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати ПП котлети з індички, цибулю почистіть і подрібніть блендером, додавши до нього 1 столову ложку крижаної води. Отриману цибульну кашку перекладіть до фаршу.
Зелену кінзу промийте, дрібно наріжте і додайте до фаршу. Свіжу кинзу можете замінити ½ чайної ложки коріандру. Додайте у фарш подрібнений часникодавку часник і сіль за смаком.
Потім насипте в фарш вівсяні пластівці, налийте решту крижану воду і додайте сухі базилік і орегано.
Фарш ретельно вимісіть, а потім кілька разів відбийте. Посуд з фаршем прикрийте шматочком харчової плівки і поставте на півгодини в холодильник, щоб вівсянка набухла і фарш «схопився». Це важливо для збереження форми котлет.
Увімкніть духовку для розігріву до 200°С. Форму для випічки застелити папером або шматочком фольги і змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Мокрими руками сформуйте з приготованого фаршу красиві котлетки і покладіть їх у форму.
Запікайте котлети з індички в розігрітій духовці протягом 25 хвилин. За цей час котлети покриються рум’яною скоринкою і всередині будуть соковитими. Готову страву перекладіть на порційні тарілки і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Котлети Котлети з індички Котлети з індички в духовці Котлети з філе індички