ПП лазанья з лаваша з фаршем – це рецепт для всіх, хто стежить за своїм харчуванням і своєю фігурою. Таке гаряче блюдо стане вашим фаворитом. Лазанья виходить соковитою і прекрасно підійде до будь-якого святкового торжества.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш – 4 аркуша
- Для начинки: –
- Куряче філе – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Приправа Італійські трави – за смаком
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Селера – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для соусу: –
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
- Кефір знежирений – 200 мл
- Масло вершкове (розтоплене) – 1 ст. л.
- Рисова мука біла – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати ПП лазанью з лаваша з фаршем, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування низькокалорійної дієтичної лазаньї з лаваша з фаршем.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте.
Глибоку сковороду добре розігрійте на невеликому вогні, налийте буквально краплю оливкової олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажте його до розм’якшення, час від часу помішуючи.
Куряче філе промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками чи серветками, наріжте на невеликі шматочки і пропустіть через м’ясорубку.
Фарш викладіть до смаженій репчатому цибулі, обсмажте, періодично помішуючи.
Стеблової селера промийте, очистіть від волокон і наріжте невеликими за розміром шматочками.
Додайте до смаженій фаршу і перемішайте.
Болгарський перець промийте, обсушіть і акуратно видаліть насіння і серцевину.
Очищений болгарський перець наріжте соломкою і викладіть в сковороду до решти інгредієнтів, періодично помішуючи, обсмажте 5-7 хвилин.
Помідори добре промийте, обсушити, видаліть шкірку і плодоніжку. Часник очистіть від лушпиння. Овочі викладіть в чашу блендера і з допомогою заглибного блендера подрібніть до однорідної консистенції. Додайте томатну пасту і ще подрібніть блендером.
Приготований томатний соус вилийте в сковороду, додайте сіль, чорний мелений перець і суміш італійських трав за смаком. Ретельно перемішайте і готуйте під кришкою до тих пір, поки начинка не загусне і не випарується вся рідина.
Приготуйте дієтичний білий соус. Знежирений кефір з’єднайте з пшеничним борошном і розтопленим вершковим маслом. Ретельно перемішайте до стану однорідної консистенції, скориставшись віночком. Замість кефіру можна використовувати натуральний йогурт.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
Деко застелити фольгою і злегка змастіть невеликою кількістю оливкової олії, скориставшись силіконової пензликом.
Потім викладіть лист лаваша і змастіть приготованим кефірним соусом з допомогою силіконової пензлика.
Після чого викладіть м’ясну начинку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.
Присипте невеликою кількістю твердого сиру. Повторіть шари.
Останнім шаром викладіть лист лаваша.
Змастіть кефірним соусом і присипте подрібненим сиром. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте приблизно 30 хвилин.
Після закінчення часу акуратно вийміть деко з духовки. Злегка остудіть і наріжте лазанью на порційні шматочки. Викладіть на тарілки. Ароматну дієтичну лазанью з лаваша з фаршем подавайте на стіл, за бажанням прикрасьте свіжою зеленню.
Приємного насолоди!
Лазанья Лазанья з куркою Лазанья з лаваша з куркою Лінива лазанья з лаваша м'ясна Лазанья