ПП лазанья з лаваша з фаршем – це рецепт для всіх, хто стежить за своїм харчуванням і своєю фігурою. Таке гаряче блюдо стане вашим фаворитом. Лазанья виходить соковитою і прекрасно підійде до будь-якого святкового торжества.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш – 4 аркуша
  • Для начинки: –
  • Куряче філе – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Приправа Італійські трави – за смаком
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Селера – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: –
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
  • Кефір знежирений – 200 мл
  • Масло вершкове (розтоплене) – 1 ст. л.
  • Рисова мука біла – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати ПП лазанью з лаваша з фаршем, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування низькокалорійної дієтичної лазаньї з лаваша з фаршем.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте.

Глибоку сковороду добре розігрійте на невеликому вогні, налийте буквально краплю оливкової олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажте його до розм’якшення, час від часу помішуючи.

Куряче філе промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками чи серветками, наріжте на невеликі шматочки і пропустіть через м’ясорубку.

Фарш викладіть до смаженій репчатому цибулі, обсмажте, періодично помішуючи.

Стеблової селера промийте, очистіть від волокон і наріжте невеликими за розміром шматочками.

Додайте до смаженій фаршу і перемішайте.

Болгарський перець промийте, обсушіть і акуратно видаліть насіння і серцевину.

Очищений болгарський перець наріжте соломкою і викладіть в сковороду до решти інгредієнтів, періодично помішуючи, обсмажте 5-7 хвилин.

Помідори добре промийте, обсушити, видаліть шкірку і плодоніжку. Часник очистіть від лушпиння. Овочі викладіть в чашу блендера і з допомогою заглибного блендера подрібніть до однорідної консистенції. Додайте томатну пасту і ще подрібніть блендером.

Приготований томатний соус вилийте в сковороду, додайте сіль, чорний мелений перець і суміш італійських трав за смаком. Ретельно перемішайте і готуйте під кришкою до тих пір, поки начинка не загусне і не випарується вся рідина.

Приготуйте дієтичний білий соус. Знежирений кефір з’єднайте з пшеничним борошном і розтопленим вершковим маслом. Ретельно перемішайте до стану однорідної консистенції, скориставшись віночком. Замість кефіру можна використовувати натуральний йогурт.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Деко застелити фольгою і злегка змастіть невеликою кількістю оливкової олії, скориставшись силіконової пензликом.

Потім викладіть лист лаваша і змастіть приготованим кефірним соусом з допомогою силіконової пензлика.

Після чого викладіть м’ясну начинку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.

Присипте невеликою кількістю твердого сиру. Повторіть шари.

Останнім шаром викладіть лист лаваша.

Змастіть кефірним соусом і присипте подрібненим сиром. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте приблизно 30 хвилин.

Після закінчення часу акуратно вийміть деко з духовки. Злегка остудіть і наріжте лазанью на порційні шматочки. Викладіть на тарілки. Ароматну дієтичну лазанью з лаваша з фаршем подавайте на стіл, за бажанням прикрасьте свіжою зеленню.

Приємного насолоди!

Лазанья Лазанья з куркою Лазанья з лаваша з куркою Лінива лазанья з лаваша м'ясна Лазанья