Манник – десерт, який люблять і часто готують в будь-якій сім’ї. У кожної господині свій улюблений рецепт. Я хочу запропонувати простий рецепт ПП лепешняку на молоці. Ласуни, які дотримуються здорового харчування, будуть приємно здивовані смачним і корисним десертом. Пиріг виходить дуже ніжним і швидко зникає старелки. Манник можна пекти в одній великій формі або в маленьких формах для кексу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Мед – за смаком
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Ізюм – 100 гр.
- Лимонна цедра – 0.5 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати ПП маннік на молоці легко! Підготуйте всі необхідні продукти для лепешняку.
Ізюм добре переберіть, промийте водою і дайте обсохнути на паперовому рушнику.
В глибоку миску висипте манну крупу разом з розпушувачем, перемішайте, залийте молоком, добре розмішайте і залишіть для набухання приблизно на півгодини.
В глибоку ємність розбийте яйця, додайте сіль. Збийте вінчиком або добре перемішайте вилкою.
Додайте в набряклу манку. Ретельно перемішайте.
Лимон добре помийте, дрібної теркою зніміть жовту цедру. Додайте до отриманого тесту. Акуратно перемішайте.
Обсохшіе родзинки обваляйте в невеликій кількості борошна або крохмалю, щоб він рівномірно розподілився в тесті.
Підготовлені форми для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом.
Акуратно викладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Поставте манник в добре розігріту духовку на 40 хвилин. Якщо у вас маленькі форми, то час приготування скоротіть до 25 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів.
Поки манник випікається, приготуйте медову глазур. Розведіть Мед з кип’яченою водою 1:1.
Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дістаньте манник з духовки і відразу полийте підготовленої медової глазур’ю. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми.
Перекладіть пиріг на блюдо. Манник розріжте на порційні шматочки.
Манник виходить дуже ніжний і легкий. Заваріть ароматний чай і насолоджуйтеся корисним десертом!