Представляємо вашій увазі відмінний рецепт безглютенових млинчиків на рисовому борошні. Вони будуть як ніколи, до речі, для прихильників правильного харчування і для людей, які дотримуються безглютенової дієти, але люблять поласувати млинцями. Такі млинці можна подавати з різними начинками: солодкими і фруктовими, а також з м’ясними, рибними та овочевими. З усіма вони однаково чудові!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Рисова мука біла – 6 – 7 ст. л.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 0.5 ст. л.
- Сіль морська – 1 щіпка
- Цукрозамінник – за смаком
- Для начинки: –
- Авокадо – 1 шт.
- Сир Моцарелла – 150 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Соус Песто – 50 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – 0.25 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1/6 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати ПП млинці на молоці. У глибоку миску наливаємо молоко і розбиваємо яйця. Збиваємо до утворення піни.
Далі додаємо рисову муку, сіль і підсолоджувач. Підсолоджувача кладемо в залежності від начинки. Якщо вона у вас буде не солодкої – тоді підсолоджувач можна не додавати. Знову збиваємо все віночком, щоб не було грудочок.
Потім в тісто додаємо кокосову олію, воно відмінно доповнює млинці своїм смаком. Якщо додаєте тверде масло, тоді попередньо його потрібно трохи розтопити. Ще раз добре перемішуємо всі інгредієнти.
По консистенції у нас вийшло рідке тісто. Головне не переборщити з борошном, інакше, у нас вийдуть оладки.
Ставимо сковороду для млинців на середній вогонь, розігріваємо. Ми використовуємо сковороду з антипригарним покриттям, відповідно, не будемо використовувати масло смаження млинців. До того ж воно міститься в тесті. На розігріту сковороду наливаємо половину ополоника тіста, розподіляємо його по сковороді тонким шаром і обсмажуємо млинець до золотистого кольору. Потім перевертаємо його на іншу сторону і підсмажуємо ще близько хвилини. Таким чином, смажимо все млинці.
Приступимо до приготування начинки: дрібними кубиками нарізаємо Моцарелу і помідор. Солимо, перчимо і додаємо трохи оливкової олії.
Промиваємо і чистимо від шкірки і кісточки свіжий і стиглий авокадо. Шаткуємо його тонкими півкільцями. І дістаємо з холодильника соус Песто.
На кожен млинець викладаємо сирно-овочеву начинку, прикрашаємо кількома шматочками авокадо і чайною ложкою соусу Песто. Подаємо млинці на стіл і запрошуємо всіх на дегустацію. Приємного апетиту!
Млинці без борошна Млинці без дріжджів Млинці з рисового борошна Млинці на молоці класичні Оригінальні млинці на Масляну ПП млинці з рисового борошна Російські млинці