З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом неймовірно смачного і низькокалорійного «Наполеона», приготованого з лаваша з заварним кремом. Приготуйте, і ви приємно здивуєте своїх близьких апетитним, ніжним і соковитим десертом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш бездріжджовий – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 400 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – за смаком
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування ПП наполеона з лаваша з заварним кремом. Першим ділом приготуйте форму, в якій будете збирати торт. Тонкий бездріжджовий лаваш розрізати на шматочки за розміром форми. Сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні, потім зменшіть вогонь і підсушіть лаваш з двох сторін на сухій сковороді.

Таким способом підсушіть всі коржі й обрізки лаваша.

Візьміть металеву посуд з товстим дном і розбийте в неї необхідну кількість курячих яєць, додайте ванілін і необхідну кількість кукурудзяного крохмалю. Тонкою цівкою влийте попередньо підігріте молоко, перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись віночком.

Додайте необхідну кількість підсолоджувача, орієнтуйтеся на свої власні смакові переваги. Скориставшись віночком, ретельно перемішайте.

Поставте на середній вогонь і доведіть масу до загусання, постійно помішуючи віночком. Потім відразу зніміть з вогню і повністю остудіть.

На дно підготовленої форми викладіть кілька ложок холодної заварного крему, потім викладіть корж і гарненько промажте заварним кремом. Знову викладіть корж.

Таким чином зберіть весь торт, чергуючи коржі і заварний крем. Залишками крему покрийте верх і боки торта.

Зверху присипте подрібненими обрізками лаваша. Торт з лаваша з заварним кремом помістіть в холодильник мінімум на 2-3 години, щоб він добре просочився.

Після закінчення часу подавайте найніжніший дієтичний «Наполеон» на стіл порційно з улюбленими гарячими напоями.

Насолоджуйтеся апетитною дієтичної випічкою!

Торти