ПП випічка відрізняється від класичної відсутністю жиру, цукру і заміною звичайного борошна на цільнозернове. ПП пиріг в цьому рецепті вам пропонується приготувати у вигляді дієтичного яблучно-брусничного тарта, тобто у вигляді відкритого пирога на тесті, замешанном з додаванням нежирного сиру замість масла, а замість цукру до нього додається мед або будь підсолоджувач. Тісто замішується тільки руками.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Брусниця – 200 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно цільнозернові – 80 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Цукрозамінник – за смаком
- Вода питна – 100 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ПП пирога з брусницею? Спочатку підготуйте в потрібній кількості всі зазначені в рецепті продукти для випічки ПП пирога.
В посуд для замішування тіста покладіть сир і розімніть його виделкою. Потім до сиру розбийте яйце, додайте трохи цукрозамінника та цільнозернове борошно, і руками замісіть тісто. Потім скрутіть його в колобок, загорніть в шматочок харчової плівки і на 20 хвилин покладіть в холодильник.
За цей час приготуйте начинку для пирога. Яблуко порізати на маленькі кубики і перекладіть в невелику каструльку або сотейник. Потім насипте до яблук брусницю (можна заморожену не розморожувати) і поставте на маленький вогонь. Крохмаль розведіть в холодній воді, вилийте цю суміш до начинки і проваріть при помішуванні, поки начинка не стане густою. Вогонь вимкніть, додайте в начинку трохи замінника цукру і перемішайте.
Охолоджене тісто руками розімніть у вигляді тонкої коржі і укладіть у форму для випічки, або звичайну круглу роз’ємну, застеливши її папером. У тесту сформуйте по краю бортики. Потім наколіть тісто виделкою, щоб не бугрилось, і запечіть її в духовці, розігрітій до 180°С протягом 10 хвилин. Після закінчення цього часу вийміть пиріг з духовки і викладіть на нього рівним шаром бруснично-яблучну начинку. Продовжіть випічку ще протягом 30 хвилин.
ПП пиріг з бруснично-яблучною начинкою готовий. Його остудіть, акуратно вийміть з форми і можете подавати до столу.
Вдалою і смачною выпечки!