В основу, з пісочного тіста, висипається брусниця і все запікається протягом 40 хвилин. Потім пиріг заливається кремом зі сметани з цукром і ставиться в холодильник на 3-4 години.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Брусниця – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 – 350 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Сметана 15% або Сметана 20% – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 – 150 гр.

Процес приготування:

Готувати відкритий пиріг з брусницею і сметаною в духовці легко! У підходящої ємності розтираємо розм’якшене вершкове масло з цукровим піском і ванільним цукром.

Розбиваємо в масло два яйця і перемішуємо.

Борошно з розпушувачем просіваємо через сито і порціями вмішуємо в масляну масу. Замішуємо не дуже круте тісто. Воно повинно вийти м’яким і ніжним.

Беремо форму діаметром 27 см і змащуємо її невеликою кількістю вершкового масла. Рівномірно розподіляємо по ній тісто і ліпимо бортики висотою приблизно 3 див.

Брусницю ретельно промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Викладаємо ягоди на пісочну основу і розрівнюємо. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо пиріг протягом 35-40 хвилин.

Готуємо крем. В окремій ємності збиваємо сметану з цукровим піском, з допомогою міксера або віночка.

Заливаємо гарячий пиріг вийшов сметанним кремом.

Потім відправляємо виріб в холодильник на 3-4 години, щоб начинка загусла. Пиріг розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з чаєм або кавою.

Смачного!

Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога