Ревінь – це кисла трава, яка використовується в кулінарії. З неї варять супи, готують салати і навіть печуть пироги. Нежирний пиріг з ревенем має яскравий кисло-солодкий смак і ніжну консистенцію.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Для начинки: –
- Ревінь – 500 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ванілін – 2 ч. л.
- Сметана – 200 гр.
- Мигдаль – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати ПП пиріг з ревенем? Ревінь помийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками. Посипте його цукром залиште на час, щоб він пустив сік.
Замісіть тісто, перетріть розм’якшене масло з цукром, додайте яйце, перемішати з допомогою міксера. Борошно разом з розпушувачем просіяти через сито і додайте в розтерту масу. У вас вийде еластичне, трохи липке тісто.
Форму для запікання змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями. Викладіть тісто у форму, розрівняйте його, щоб у вас вийшов тонкий корж, зверху покладіть начинку з ревеню. Духовку розігрійте до 180-190 градусів, випікайте 35 хвилин.
Поки пиріг готується в духовці, два яйця збийте, додайте сметану і продовжуйте збивати. Потім всипте ванільний цукор і корицю.
Мигдаль подрібніть блендером і додайте до яєчної суміші.
Вийміть пиріг з духовки, залийте яєчно-мигдальної заливкою і запікайте ще 15-20 хвилин, поверхню пирога повинна затвердіти.
Гарячий пиріг з ревенем посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте на стіл разом з трав’яним чаєм.
Приємного апетиту!
Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню