Ревінь – це кисла трава, яка використовується в кулінарії. З неї варять супи, готують салати і навіть печуть пироги. Нежирний пиріг з ревенем має яскравий кисло-солодкий смак і ніжну консистенцію.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Для начинки: –
  • Ревінь – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Мигдаль – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати ПП пиріг з ревенем? Ревінь помийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками. Посипте його цукром залиште на час, щоб він пустив сік.


Замісіть тісто, перетріть розм’якшене масло з цукром, додайте яйце, перемішати з допомогою міксера. Борошно разом з розпушувачем просіяти через сито і додайте в розтерту масу. У вас вийде еластичне, трохи липке тісто.

Форму для запікання змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями. Викладіть тісто у форму, розрівняйте його, щоб у вас вийшов тонкий корж, зверху покладіть начинку з ревеню. Духовку розігрійте до 180-190 градусів, випікайте 35 хвилин.

Поки пиріг готується в духовці, два яйця збийте, додайте сметану і продовжуйте збивати. Потім всипте ванільний цукор і корицю.

Мигдаль подрібніть блендером і додайте до яєчної суміші.

Вийміть пиріг з духовки, залийте яєчно-мигдальної заливкою і запікайте ще 15-20 хвилин, поверхню пирога повинна затвердіти.

Гарячий пиріг з ревенем посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте на стіл разом з трав’яним чаєм.

Приємного апетиту!

Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню